Ö N S Ö Z    



   İnsanlar seyahata çıkarken değişik yerler görmek,değişik kültürleri tanımak yanında değişik lezzetleri de tatmak ister İstanbul'da elinizin altında olan büyük fast food zincirleri veya meşhur köfte,tavuk,döner zincirlerini geldiğiniz tatil  yerlerinde de  bulmak ve aynı lezzetleri tatmak bence hiç çekici  değil.
  
 Daha çok o yöreye ait,temiz,güvenilir ve tabi ki mümkün olabildiğince ucuz yemeklerle tanışmak çoğu gezginin amacı.

  Bende burada Ege Bölgesinde bulabileceğimiz lezzet duraklarını ve özellikle esnaf lokantalarını tanıtacağım.Öyle pahalı,havalı restoranlar benim kalemim değil.Yaşamım boyunca gezilerim boyunca tanıştığım,küçük,yöresel ve bence ucuz esnaf lokantalarını yavaş yavaş tekrar tanıtacağım.Aslında bu yerlerle belki de çoğunuz çoktan tanışmışsınızdır ama en azından burada bir kişiye dahi faydalı olabilsem benim için yeterli olacak.
  
 İnsanlar çok şık bir yerde ve çok lezzetli bir yemek yerken,bildiğiniz gibi sadece yedikleri yemeğin bedelini ödemiyorlar,aynı zamanda o çok şık mekanın yüksek kiralama bedelini,o çok şık mekanın yüksek dekorasyon bedelini  vs. ödüyorlar.Oysa amaç tencerede pişirir kapağında yerim misali düşünen esnafların küçük,fakat temiz,ucuz yöresel yemek yapan mekanlarında yemek yemek.
   
   inanın ki ülkemizde böyle yerler var.Çoğunu sizde biliyorsunuzdur ama dağarcığınıza bilmediğiniz bir tanede bu site yardımıyla katabilir iseniz ben görevimi yapmış olacağım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TABAKLAR BALIK LOKANTASI-1959'dan beri...

ARANAN KÖFTECİ (KÖFTECİ ESAT) AYVALIK

KADIKÖY'deki FENER

KADIKÖY'deki FENER
Sadece Fenerbahçe.....